Model-Based Definition (MBD) in Creo

Model-Based Definition in Creo

O abordare in procesul de dezvoltare a produselor, Model-Based Definition (MBD) este despre crearea, organizarea și gestionarea unui model 3D adnotat cu informatiile de fabricatie a produsului complete, usor de inteles si corect aplicate.

Acest model complet definit inglobeaza scopul proiectarii și controlul formelor geometrice, servind drept sursă unică de informatie pentru întreaga companie. Toată lumea, de la management până la atelierul de fabricatie, poate interoga modelul 3D folosind fie modelul propriu zis, fie un viewer plug-and-play. Indiferent dacă sunteți avansat în implementarea MBD sau dacă acum incepeți să aruncați o privire, veți găsi în Creo capabilități care vă sunt de ajutor.

Capabilitati MBD in fiecare licenta Creo

Din prima clipă în care deschideți Creo, puteți defini și gestiona pe modelul 3D, informații de fabricație a produsului (PMI) care reflecta intocmai structura acestuia si scopul proiectarii.

 • Creati, plasati și editati rapid și ușor: dimensiuni, toleranțe geometrice, simboluri baze de referinta, puncte de referinta, note, simboluri privind rugozitatea suprafețelor, etc.
 • Bara de proprietati in context și previzualizare dinamică a modificărilor selectate
 • Verificarea sintaxei pentru adnotări GD&T conform standardelor din industrie (ASME Y14.5-2009/2018; ISO 1101:2012/2017)
 • Suport pentru standardele Model-Based Definition (MBD) din industrie: ASME Y14.41; ISO 16792
 • Simboluri grafice conforme cu standardele ISO/ASME
 • Gestionarea simplă a referințelor pentru adnotările la geometrie, individual, sau folosind metode de grupare bazate pe reguli

 • Adnotările sunt preluate in Windchill MPMLink pentru planificarea procesului de producție
 • Raportarea erorilor semantice
 • Gestionarea vizibilității și organizarea adnotărilor PMI și a geometriei suplimentare în seturi de vizualizari 3D. Controlul vizibilității vederilor in functie de necesitatile de vizualizare (aspect, orientare, în secțiune, explodate, simplificate), cu stiluri de vizualizare diferite, sau stari pentru layere, putand salva seturi tip combined states, pentru a transmite cu ușurință intenția de proiectare
 • Publicarea seturilor de vizualizari în Creo View
 • Exportul informatiei PMI în format neutru STEP AP242
 • Interogări legate de MBD folosind Creo ModelCHECK pentru validarea rapidă a designului
creo gd&t advisor

Creo GD&T Advisor Plus | Tolerante si control dimensional in Creo

GD&T este procesul de adnotare a proiectelor și desenelor de executie pentru procese ulterioare, folosind un limbaj simbolic standardizat pentru a defini abaterile permise ale geometriei. Orice proiectant care a petrecut mai mult timp detaliind un model decât proiectandu-l stie ca este o muncă manuală minuțioasă si predispusa la erori.

Extensia Creo GD&T Advisor Plus oferă îndrumare de specialitate in aplicarea principiilor GD&T și validarea toleranțelor dimensionale si geometrice conform celor mai recente standarde și vă ajută să evitați erorile care pot duce la rebuturi, modificări repetate, și timp pierdut. Când modelul dvs. 3D este complet definit, puteți fi sigur că respectă standardele relevante și că este constrâns in totalitate.

Creo EZ Tolerance Analysis | Analiza tolerantelor lantului de dimensiuni in Creo

Extensia Creo EZ Tolerance Analysis vă ajuta să adaugati tolerante pentru a gasi toleranța totala a piesei, urmata de compararea acesteia cu limitele admise pentru o functionare corecta. Puteti sa analizați, să vizualizați și să înțelegeți cu ușurință efectul cumulativ al toleranței totale a piesei, în raport cu cerința de asamblare, si modul in care variațiile dimensionale influenteaza designul dvs.

Instrumentul utilizează analiza statistică a toleranțelor pentru a vă ajuta să îmbunătățiți calitatea produselor și sa optimizati designul acestora, pentru a le putea produce mai ieftin și mai ușor.

Creo View | Vizualizare in Creo

O parte esențială a abordării MBD in inginerie este că toată lumea – inclusiv cei care nu au deschis niciodată un instrument CAD – ar trebui să poată vedea modelul CAD 3D.

Suita de view-ere Creo View va oferă exact acest lucru. Aceste instrumente de vizualizare oferă acces printr-un singur clic la modele 3D, desenele, imaginile și documentele asociate, utilizatorilor din afara R&D, ex din zona marketing, producție, calitate, servicii etc. O opțiune fără costuri, Creo View Express, oferă funcționalități de bază.

Avantajul Creo

Creo este soluția CAD 3D care vă ajută să accelerați inovarea produselor, astfel încât să puteți proiecta si fabrica mai rapid produse mai bune. Ușor de învățat, Creo vă ajuta de la primele faze ale proiectarii produsului până la producție și nu numai.

Puteți combina funcționalitatile Creo, puternice și validate in industrie, cu tehnologii noi, cum ar fi proiectarea generativa, realitatea augmentată, simularea în timp real, fabricarea aditivă și IIoT, pentru a putea explora mai multe variante mai rapid, a reduce costurile și a îmbunătăți calitatea produsului. Lucrurile in lumea dezvoltarii de produse se mișcă rapid și numai Creo va oferă instrumentele de transformare de care aveți nevoie pentru a va consolida avantajul competitiv și a câștiga cotă de piață.

Model-Based Definition in Creo

Cu capabilitatile Model-Based Definition in Creo, creati modele CAD digitale complete care includ specificatiile necesare fabricatiei produsului, reduceti dependenta de desenele 2D

V-ar mai putea interesa:

TESTEAZA GRATUIT CREO 9.0

Creo Design Essentials cuprinde un set de functionalitati 3D CAD, puternice si usor de utilizat, optimizate pentru toate activitatile intalnite in procesul de dezvoltare a produselor.